fredag 20 november 2009

Fortsatt sjuk........

Ja, jag mår fortfarande inte så bra. Fortsatt feber, hostar och nu mår jag både illa och har ont i kroppen. Hela den här veckan har varit helt bortkastad, jag har inte orkat många knop och har sovit mest. Vare sig jag eller Bjarne har testat oss ännu, men vi misstänker starkt att det är svininfluensa, för så här sjuka har nog ingen av oss varit tidigare (om man nu undantar cancer och utbrändhet). På tal om cancer; i tisdags var det exakt fem år sedan som jag fick mitt besked. Jag låg på Danderyds sjukhus med misstänkt magsår eftersom mitt HB var nere på 71 och det fortsatte att sjunka tills dess att de gav mig blodtransfusioner..... den 17 november 2004 några minuter efter fem fick jag beskedet att jag hade en elakartad tumör i magen som läckte blod. Jag håller faktiskt på att skriva någonting som jag hoppas ska bli en bok av mina upplevelser. Det var några fruktansvärda dygn, och allra värst var det nog mellan det att jag fick beskedet och efter operation då jag fick veta att cancern inte spridit sig. Vid det här datumet och den här tiden går en skiljelinje i mitt liv; före och efter cancern. Jag förlorade många vänner vid den här tidpunkten, men jag har också fått stöd av dem som jag nu vet att jag verkligen kan lita på när livet inte blir som man har tänkt sig. Det här är jobbigt, men som sagt jag försöker skriva ned mina tankar och det som har hänt och kanske till och med låta alla få läsa en vacker dag.

I torsdags fick jag en ny kallelse till koloskopi, och den här gången är det läkaren som opererade mig som ska göra undersökningen. Ja, att han är bra på operationer vet jag, men just i den här situationen så känns det lite jobbigt att det är överläkaren själv som ska göra min koloskopi. Som tur är funkar kombinationen valium och morfin för mig och den brukar göra mig ganska lycklig, och inte alls besvärad, trots omständigheterna.

Jag har ju lovat att hjälpa min arbetskamrat Karla inför hennes dotters bröllop på lördag och jag skulle göra tags som placeringskort. Karla skulle ha kommit förbi vid lunch på onsdag men det blev försenat, och på eftermiddagen blev det ännu mer försenat och med mina feberyror så blev det till slut försent för att jag skulle både hinna och orka hjälpa henne. Alternativen var att hon skulle låna min Revolution eller att jag kunde hitta en stans i form av en tag till henne. Så jag ringde till Skapa Hobby och fick tag i Laila. De hade en stans som verkade fungera perfekt och Karla räknade med att hinna dit innan stängningsdags vid åtta. Efter att ha kollat av med Skapa( den här gången svarade Eva) ytterligare en gång så var stansen undanlagd. Tyvärr så satte "chefens middag" stopp för det hela. Det var fullständigt kaos i stan. Halva Gamla stan var avstängt och det gick överhuvudtaget inte att ta sig genom city så det blev ingen stans för Karla. Hur det nu har gått med placeringskorten vet jag inte.

Och så ett litet tack till min hustomte Bjarne, tack vare honom så fick jag iväg både min Julkalenderswapp till Scrappiz och ett litet grattiskort till mamma som fyllde år i onsdags. Här kommmer några bilder på kortet till mamma; the "Domestic Goddess".


7 kommentarer:

sussilull sa...

Å ett sånt fint "mammakort". Och hoppas att allt kommer gå bra nu när du ska på återbesöket :-)

Morfen sa...

Fy vad trist att du legat med flunsan! Jag hoppas du blir pigg snabbt nu. Vilken grej du varit med om. Cancer är läskigt och jag håller alla tummar på att allt går bra på kontrollen, det borde vara ganska safe fem år senare men jag förstår att du inte känner så efter dina upplevelser. Jag tänker på dig!
Vilket underbart mammakort du gjort!! Så himla coolt, retro och snyggt. Ha en skön helg!! Kraaaaam

monica sa...

Underbart kort!!! Lycka till, hoppas det går bra på kontrollen!!!

krya på dig!
kram!

skarviknina sa...

Fia, hoppas att du snart är på bättringsvägen och att allt går bra på återbesöket. Krya på dig!

yes sa...

Skönt att höra att du är på bättringsvägen!! Jag vet vad du går igenom för tankar och känslor inför undersökningen....jag gick själv igenom en bröstcanserbehandling för snart (april 2010) 5 år sen.......hoppas dina tankar kommer i bokform!!
kram ylva

Laila sa...

Hoppas allt gick bra med återbesöket.

Stansen står fortfarande och väntar om den behövs. Annars kan jag sätta ut den igen

Sara-SaGam sa...

Vilket roligt kort du gjort till din mamma! God jul!