måndag 29 juni 2015

Semester och feber!

Jag börjar semestern med två febriga barn. Jag tycker så synd om de små som längtat så efter alla äventyr vi ska iväg på, men å andra sidan är det ganska tråkigt väder och förhoppningsvis så är de snart på benen igen. Idag stannar vi i sängen och lever på saft, glass, jordgubbar, vattenmelon och kärlek!





lördag 27 juni 2015

Syskonkärlek!

Det är underbart att se de här två syskonen tillsammans. De är två helt olika personligheter och har olika åsikter om hur saker ska vara. Men på eftermiddagarna när vi kommer hem och det är dags för mig att börja med middagen så hämtar de en kudde, lägger sig tillsammans i köket och pratar oavbrutet med varandra. Jag älskar de här stunderna!


onsdag 24 juni 2015

Buss 545 mot Bollstanäs

Idag tog bussen oss hela vägen till Bollstanäs och vi tog en lång promenad från skolan till Infra City.
Det har regnat nästan hela dagen, men på eftermiddagen så fick vi sol. Jag älskar de här långa promenaderna med barnen. Ibland åker de båda vagn, ibland bara en av dem och hela tiden spanar de efter vattenpölar, sniglar och blommor. Att få njuta av barnens nyfikenhet är ren lycka!





tisdag 23 juni 2015

Buss 539 mot Fresta

Efter jobb och förskola tog vi en busstripp till Fresta. Här är barnens far uppvuxen och det är ett riktigt mysigt område med kyrkan som centrum. Vi tog ett varv runt byn och fick också se kossorna i "Hästhagen". Det kanske är dags för SL att döpa om hållplatsen?





lördag 20 juni 2015

Julkort #6

Så, nu är äntligen har jag gjort ett julkort igen! Det är gjort efter den sjätte skissen på julkortsbloggen. Jag är väldigt förtjust i skissen, men inte riktigt lika nöjd med kortet. Jag önskar jag hade haft en rektangulärt spänne till bältet, men ibland så får man helt enkelt nöja sig med det man har för att komma vidare. Men med all sannolikhet kommer jag att tolka den här skissen igen. Den är enkel och rolig och jag kommer också spana efter lite mer "manliga" spännen till tomtens bälte!



Har ni börjat med julkorten ännu?

fredag 19 juni 2015

Väntar och längtar


Vi firade midsommar på Skansen, men väntar och längtar fortfarande efter sommaren!






måndag 15 juni 2015

Väsby centrum!

Vid västra utgången så har Väsby centrum satt upp riktigt snygga fotobakgrunder! Vi gick förbi dem av en slump och Alexander fastnade för snögubben. Vi har fortfarande inte fått sommar men den här killen säger att han längtar efter vintern......



söndag 14 juni 2015

Söndagstur!

När jag var liten så tog vi ofta en "söndagstur" med bilen. De var ofta resor utan mål, vi åkte alltså runt och kollade lite och på något sätt lät bilen styra! Det blev lite av ett äventyr och jag har alltid gillat att se nya platser och hitta nya vägar.

Vi tar inte så många bilturer med barnen, tiden finns inte riktigt och i Stockholm riskerar man ju att hamna i köer på söndagar och den risken var obefintlig i Västervik. Däremot så åker jag ju galet mycket kollektivtrafik med barnen och idag åkte jag och Alexander till Täby och träffade "Susen". Vi hade den stora turen att få se ett riktigt gammalt tåg som trafikerar Roslagsbanan ibland!






torsdag 11 juni 2015

Pysselbord till barnen!

Vi har fått ett jättefint barnbord med stolar av min älskade moster! Möblerna passar perfekt i vårt kombinerade kök/vardagsrum och båda två barnen älskar ju att rita så bordet är redan en samlingspunkt här hemma!




måndag 8 juni 2015

Rosa rosor och presenter!

Oh, jag har fått så vackra rosor och fina presenter! Tack alla nära och kära! Idag ska jag försöka njuta av dagen och det faktum att jag har halva livet framför mig!




torsdag 4 juni 2015

På väg.....

med sällskap av den här coola killen är jag nu på väg till Bellas studentfirande i Näsbydal! Täby, here we come!





onsdag 3 juni 2015

Studentkort

Jag har fått en beställning på ett studenkort till en tjej som även vi ska uppvakta i morgon! Det enda önskemålet jag fick var att kortet skulle vara i turkost. Jag ber om ursäkt för den slarviga fotograferingen, men det skedde i all hast!


tisdag 2 juni 2015

Linnea och klänningar!

Linnea älskar att ha klänning! Hon blir arg varje morgon som hon inte får ha någon av sina favoriter till förskolan. Nästa vecka är det sommaravslutning på Vik och då ska hon få vara riktigt fin och välja en av sina tre favoriter; den rosa prinsessklänningen, klänningen med katter eller den rosa Mimmiklänningen.




måndag 1 juni 2015

Regn och solsken!

Vädret känns helt galet just nu. Det är juni och vi varvar mellan gallonkläder och solhattar men oftast har vi allt på samtidigt. Idag har vi besökt en av lekparkerna i Vilunda. Den är väldigt sliten och med stora vattenpölar som de små barnen skulle kunna drunkna i! Hit går vi nog inte fler gånger, åtminstone inte när det har regnat!