tisdag 14 augusti 2012

Grattis på födelsedagen!

Här är ett ytterligare ett kort gjort med mönstrade papper från Basic greys serie Sweet threads. Jag älskar färgerna och det vävda mönstret!




måndag 13 augusti 2012

Lycka till - Unity + BG

Jag hittade en gammal stämpel från 2009 med en underbar text: "JOY is a flower that BLOOMS when you do". Motivet är embossat och blingat med Stickles tillsammans med några spillbitar från Basic greys serie Plumeria så blev det ett enkelt kort!  Textstämpeln "Lycka till" kommer från CreaMaria.



söndag 12 augusti 2012

Basic grey - Sweet threads

Jag håller på att rensa lite hemma och har ju MASSOR av Basic Grey som jag aldrig har använt! Bland annat så hittade jag en serie papper och dekorationer i serien "Sweet threads". Det är otroligt fina färger och lättarbetade vävda mönster. Den söta lilla fjärilen kommer från Unity och texten från "CreaMaria".





lördag 11 augusti 2012

Julkort Magnolia vecka 29

Ja, jag tillhör inte de flitigaste av julkortstillverkarna just nu, men ett och annat hinner jag med. Här är julkortet som jag gjorde till utmaningen från vecka 29: rött, rosa, vitt och ljusblått!
Stämpelmotivet heter Inslagen Tilda och är från Magnolia "So Jolly & Under the mistletoe Collection" från 2009. Det mönstrade papperen kommer från Heidi Swapp!

Här hittar ni fler julkortutmaningar!










onsdag 1 augusti 2012

Leif GW Persson

Det finns en hel del män i mitt liv. Ja på olika sätt förstås. De viktigaste är ju självklart Robert och Alexander som upptar den största delen av mitt hjärta, men så har jag ju också några riktigt underbara syskonbarn, Adam, Arvid och Axel. Till det här gänget tillkommer en fantastisk pappa som jag fick när jag var runt 10 år, en väldigt kär lillebror och så min morbror som alltid har funnits där. Men det finns fler män som både inspirerar och fascinerar och just nu är jag väldigt fast för Leif GW Persson.


För ett par år sedan så såg jag en del av honom i ”Efterlyst”på Tv 3 och jag älskar hans frispråkighet och torra humor. Det senaste året har jag sett honom i de två första säsongerna av ”Veckans brott” på SVT (som för övrigt fortsätter med säsong 3  höst). Men det är först nu i år som jag har börjat läsa hans böcker. Jag vet inte riktigt varför jag inte har gjort det tidigare för de är helt otroligt bra. Leif GW Perssons böcker är välskrivna, otroligt spännande, vardagsnära och samtidigt en förträfflig beskrivning av vår nutidshistoria. Jag är ju lite av en språkpolis och det är egentligen bara Leif GW Persson och Carl Bildt som jag anser kan skriva både rätt, underhållande och samtidigt bevara det skriftliga språket.

Här är några roliga klipp med GW och nedan är en boklista som jag ska försöka hålla uppdaterad!







1978 - Grisfesten (filmatiserad som Mannen från Mallorca 1984) *läst i mars 2012*
1979 - Profitörerna (filmatiserad som TV-serien Profitörerna i SVT 1983) *läst i maj 2012*
1982 - Samhällsbärarna (filmatiserad som I lagens namn 1986) *läst i juni 2012*

2002 - Mellan sommarens längtan och vinterns köld *läst i augusti 2012*
2003 - En annan tid, ett annat liv *läser just nu*
2007 - Faller fritt som i en dröm
2005 - Linda - som i Lindamordet

2008 - Den som dödar draken
2010 - Den döende detektiven
2011 - Gustavs grabb