måndag 31 januari 2011

Julkort nr 3 och 4.

Jag har inte varit så mycket i pysselrummet senaste veckorna. Jag har en seg förkylning med feber och halsont och nu även hosta som gör att jag inte sover ordentligt. Så det har blivit mycket soffa och säng i helgen, men lite sömn. I lördags var Roberts pappa här en stund och vi satt och pratade om hur det var när Robert föddes. Det är otroligt roligt att få höra hur han som pappa hade det under Roberts första år, men det får mig också att sakna min egen pappa som gick bort för tjugo år sedan.

Två julkort har jag i alla fall fått ihop även om de är i enklaste laget.
Julkort nr, 3:


Mönstrat papper från Ladybug som jag blingat med hjärtan, Stickles och rhinestones.



Julkort nr. 4:

Mönstrade papper från Paperdesign och Bo Bunny, blomma från Prima och röda bär från Kort & godt.



Nu ska jag försöka kurera mig med honungste. Hoppas att ni alla håller er friska och krya!

Kram fia

söndag 23 januari 2011

Grattis Lotta!

Idag fyller min lillasyster Lotta år! Jag har gjort ett litet kort till henne efter skiss #118 från Kortskissen.




Mönstrade papper från Basic Grey: Kioshi och även knappen kommer från samma serie. Blommor från Prima, fjärilar från Jennie Bowlin och grattistexten är en stämpel från CreaMaria (finns hos Skapa hobby). Nu ska jag titta på Nyhetsmorgon och äta frukost! Hoppas att ni alla får en underbar söndag!

måndag 17 januari 2011

Grattis Carolina


Idag fyller min lillasyster Carolina år och jag har gjort ett litet kort till henne med inspiration av ColourQ; utmaning 67. Det är roligt med lite färgglada kort, men jag tycker det är oerhört svårt och blir sällan riktigt nöjd.




söndag 16 januari 2011

Inspiration Swe scrapbook - julkort nr. 2

Efter en ganska intensiv arbetsveckavecka med en rejäl förkylning och tjänsteresa till Karlstad så har helgen varit ganska lugn. Igår så var vi hemma hos Roberts pappa och blev bjudna på en fantastiskt god middag och många underbara historier och idag har jag börjat sortera lite i pysselrummet och försökt tömma tvättkorgen. Det har inte blivit så mycket pysslande men en hel del sortering framför allt av mina stämplar som jag behöver få lite bättre ordning bland. Ett par kort har det dock blivit och det första är årets andra julkort: gjort efter inspiration av Swe scrapbooks kortutmaning.

Med tanke på texten så får det här julkortet ges bort med tillhörande glögg!





Jag har gjort ytterligare ett kort idag, men det är till min lillasyster Carolina som fyller år i morgon så det får jag visa lite senare när jag vet att det har kommit fram.

Kram fia

onsdag 12 januari 2011

Grattis Adam och Jörgen!

Idag fyller Roberts pappa år! Jag har gjort ett litet kort och brevid den stämplade texten så har Robert skrivit pappa (fast det gjorde han efter fotograferingen). Även detta är gjort med papper från Basic Greys serie Kioshi. Blommorna är från Wild Orchid Crafts och stämpeltexten från Reprint. Idag fyller även min systerson Adam år, men det kortet har jag redan postat. Ett stort grattis till er båda från oss!



måndag 10 januari 2011

Grattis Karla!

Världens bästa Karla har fyllt år och jag plockade fram mina favoritpapper ur serien Kioshi från Basic Grey för att göra ett litet kort till henne.




Blommor från Jillibean Soup.
Tygbrads från Basic Grey
Grattisstämpel från Reprint
"Karla" AC-Thickers_honey

Solen var på väg ned när jag tog foton på kortet och därav blev det långa skuggor. Jag är dock så tacksam för varje dag som jag får se solen så mig gör det ingenting. På onsdag fyller Roberts pappa år och även hans kort är gjort med papper ur serien Kioshi. På återseende!

söndag 9 januari 2011

Sol och årets första julkort!

Idag har vi haft soligt hela dagen! Vilken lycka och så annorlunda allt ser ut! Det är plusgrader ute och snön på träden och på balkongen har försvunnit. Det är nästan så att man får vårkänslor. Kanske är det vädret eller också det faktum att vi precis har "julat av", men det känns lite konstigt att göra julkort. Årets första julkort med mönstrade papper från Bo Bunny ser ut så här:





Nu ska jag uppdatera bloggen Ett-julkort-i-veckan och sedan ägna söndagen åt lite söndagsstädning och uppdatering inför den kommande veckan. Hoppas att ni har en underbar söndag!

Kram Fia

lördag 8 januari 2011

ColourQ challenge #66.

Det blir inte så mycket gjort när vi båda är dåliga. Dagarna tillbringas mest i sängen med tv-tittande eller bokläsande. Igår så såg vi på säsongspremiären av Let's Dance och det var riktigt underhållande. Både Jessica Andersson och Anders Bagge har mycket att lära men lyckades trollbinda publiken med vackra danser. Tina Thörners entusiasm och färgsprakande racer-nummer gjorde mig glad och Frank Anderssons förmåga att hantera sin stora kropp är imponerande. Säsongens favorit för egen del blev dock genast Andreas Weise. Ja, det ska bli kul att följa utvecklingen hos paren. Förutom Let's dance så hann vi även med två filmer med Irene Huss.

Nu åter till ColourQs 66:e utmaning.
Jag håller mig till mina enkla kort och använt ett enfärgat mönstrat papper från Basic Grey. Det ljusare gula papperet kommer från Doodlebug och är glittrigt, det heter Bumblebee serenade sugar coated. Bokstäverna har jag köpt hos Skapa Hobby och de kommer från Papermania. Blommorna som jag dekorerat med Stickles har jag fått i ett månadspaket och jag är lite osäker på tillverkaren.





Ha en riktigt skön lördag!

fredag 7 januari 2011

Swe Scrapbook kortutmaning v. 1

Här hemma har vi fortfarande sjukstuga och jag börjar misstänka att det är influensan som vi har fått. Vi har hög feber ont i halsen, nyser och snorar. Jag pratade med min syster tidigare idag och det verkar som om hon har fått samma sak för hon lät inte pigg. Jag har inte vågat mig på vare sig febernedsättande eller nässpray (och har inget av det hemma heller) men snart så måste jag nog göra någonting för nu är jag inne på fjärde dagen med feber och börjar känna mig helt slut. Vi får väl se om det är någon av oss som orkar ta sig ut och handla i helgen för även kylskåpet skulle behöva fyllas på.

Lite pysslande har det dock blivit även det är väldigt enkla kort. Det här kortet är gjort efter årets första kortutmaning hos Swe Scrapbook. Utmaningen består i att göra ett kort i färgerna orange, rosa och turkost!


De mönstrade papperen i rosa och turkos kommer från Pink Paislee och jag har använt orange cardstock (Arizona) till texten som är utstansat i QK Storybook.



Även fjärilen kommer från Quickutz och jag har satt några svarta pärlor på den för att skapa lite mer liv.
Nu ska jag krypa ner i sängen en stund igen och hoppas att jag är lite piggare när jag vaknar.

Hoppas att ni alla har en skön och frisk fredag.

torsdag 6 januari 2011

Lovely hÄnglar only #15

Här är årets första alla-hjärtans-dag-kort och det är gjort efter en utmaning från Lovely hÄnglar only. Det mönstrade papperet är nog mer än 5 år gammalt och kommer från KI Memories (ett av de första jag köpte när jag började pyssla). Motivet från hÄnglar är färglagt med Copics och "Love you" kommer från Heidi Grace och är embossat med vinrött glitter från Inkido.



Det är full snöstorm ute. I bakgrunden så lyssnar vi på ett P4-reportage om Jokkmokks-Jokke och det är ständiga avbrott för trafikupplysningar så kör försiktigt om ni måste ut. Det senaste jag hörde var att en lyktstolpe fallit över motorvägen vid Kungens Kurva. Nu ska jag fortsätta redigera bilder från julen och förhoppningsvis så kan jag ladda upp några under helgen och skicka en skiva med bilder hem till Västervik.

Lite efter.....

Ja, jag ligger lite efter med det mesta just nu. Jag har fortfarande inte redigerat klart alla bilderna från julveckan och i lägenheten har vi nu äntligen börjat röja för att få ordning på bebisrummet som behöver bli klart snart. Både Robert och jag är däckade av feber och förkylning så det går inte direkt fort här hemma, men det går framåt i alla fall. Jag skulle vilja redigera min fotoblogg också, göra en nystart och ta bort gamla dåliga minnen. Men jag vill inte rensa allt för det finns ju bra minnen också. Tyvärr så verkar Blogger bara kunna ta bort alla inlägg eller inga. Jag skulle behöva hälsa på mormors syster och göra en rejäl bloggrunda också hos alla er som hälsar på här. Dessutom var det länge sedan jag var inne på alla scrapbookingforum.


Det finns en hel del att göra som jag ligger efter med och som tynger samvetet. Till det positiva hör dock att jag ikväll har jag gjort två kort. Förhoppningsvis så kan jag visa dem i morgon. Det första är gjort efter en veckoutmaning hos Lovely hÄnglar only och den andra är ColourQs 66:e utmaning.

Nu är det dags att sova så att jag är lite piggare i morgon och förhoppningsvis kan börja komma ikapp med allt.